22. GELENEKSEL KUMRU DÜZOBA YAYLA ŞENLİĞİMİZ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

DÜZOBA YAYLASI İLKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Düzoba Yayla Şenliklerimizin ilk gününün Cuma’ya denk gelmesi ve Belediye Başkanımızın talimatı üzerine ilk defa Düzoba Yaylamızda Cuma Namazı kılındı. Şenlik Cuma namazını kılınması sonrası başladı. Kumru Müftümüz Abdullah Erçin’in kıldırdığı namaz öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ayrıca Şehitlerimiz ve Gazilerimiz de unutulmadı. 15 Temmuz’un yıl dönümüne birkaç gün kala tüm kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz dualarla anıldı.

BAŞKAN YALÇUVA MÜJDEYİ VERDİ

Belediye Başkanımız Yusuf Yalçuva gerçekleştirdiği açılış konulmasında, Düzoba Yaylamızın kültürel ve ekonomik açıdan önemini vurguladı. Başkan Yalçuva konuşmasında Kumru Düzoba Yaylamızın ilerleyen dönemlerde daha geniş kapsamlı etkinliklere ev sahipliği yapacağını ifade etti. Başkan Yalçuva bir de müjde verdi. Henüz kamuoyuyla paylaşılmayan yaylaya gölet ve ağaçlandırma çalışmaları projesini açıkladı. Yalçuva, gölet ve yayla çevresi ağaçlandırması çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Düzoba Yaylamızın çehresinin daha da güzelleşeceğini ifade etti.

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ETKİNLİKLER KATILIMCILARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

Düzoba Yayla Şenliğimizin ilk gününde birbirinden güzel ve ilginç yarışmalar gerçekleşti. Hamarat hanımlar hünerlerini sergilerken, sanatçı Kerem Han Özdemir’in de çalgı ekibiyle katıldığı Mahalleler arası halat çekme yarışması rakiplerin kıyasıya mücadelesiyle heyecan dolu, renkli dakikalara sahne oldu. Buzağı güzellik yarışmasında ise Kumru’muzun 2019 Buzağı güzeli tescillenerek 2019 “Kumru En Güzel Buzağı” unvanını aldı. Yarışmalar sonrasında kazananlara ödüllerini Belediye Başkanımız Yusuf Yalçuva, MHP İlçe Başkanı Caner Gürgezoğlu, İlçe Jandarma Komutanımız Mustafa Kaan Özhan, İlçe Müftümüz Abdullah Erçin ve İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Namık Evin takdim edildi.

İLK GÜN COŞKULU KONSERLERLE TAMAMLANDI

Düzoba Yayla Şenliklerimiz sahne performansı açısından çok beğenilen Kerem Han Özdemir, Yasmina hanım ve Cavit Tire’nin birbirinden güzel şarkılarına ev sahipliği yaptı. Sanatçılar dinleyicilere en güzel şarkılarıyla seslenirken katılımcıların sanatçılara ilgisi oldukça yüksekti. Yayla Şenliklerimizin ilk günü Belediye Başkanımız Yusuf Yalçuva’nın sanatçılara hediye takdimi ile sona erdi.

DÜZOBA YAYLA ŞENLİKLERİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA TAMAMLANDI

Bu yıl iki gün düzenlenen 22. Geleneksel Kumru Düzoba Yayla Şenliğimiz ikinci günü Güreş Müsabakaları ile son buldu. Yoğun katılımın ve yüksek ilginin olduğu etkinlik katılımcılardan tam not aldı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanımız, Kumrulu hemşehrimiz Sayın Yunus Arıncı beyefendi, AK Parti Ordu Milletvekillimiz Sayın Metin Gündoğdu beyefendi, AK Parti Ordu Milletvekillimiz Sayın Şenel Yediyıldız beyefendi, MHP Ordu Milletvekillimiz Sayın Cemal Enginyurt beyefendi, Kumru İlçe Kaymakamımız Sayın Bülent Şimşek beyefendi, Kumru İlçe Jandarma Komutanı Sayın Musatafa Kaan Özhan beyefendi, İlçe Emniyet Amiri Sayın Bahadır Baş beyefendi, OBB Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Ali Erdal Gülderen beyefendi, Çatalpınar, Çaybaşı, Korgan ve Niksar Belediye Başkanlarımız, MHP Ordu İl Başkanı, Kumru ve çevre ilçelerin AK Parti, MHP İlçe Başkanlarının, kıymetli sponsorlarımızın ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen Şenlik protokol konuşmaları ile başladı.

BAŞPEHLİVAN SERHAT GÖKMEN

22 yıldır olduğu gibi bu yılda güreş müsabakaları yoğun ilgi gördü. Kıyasıya mücadele eden güreşçiler katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Spora, sporcuya ve Kumru’muza yakışır bir şekilde centilmence gerçekleşen Başpehlivan Güreş Müsabakalarında Serhat Gökmen Kumru Düzoba Başpehlivanlığı unvanını kazanırken, Mehmet Yeşil Yeşil ikinci, Recep Kara ise üçüncü olarak müsabakaları tamamladı.

DÜZOBA AĞAMIZ ADEM DARTILMAK

22. Geleneksel Kumru Düzoba Yayla Şenliğimizde Düzoba Ağası 52000 TL ile geçmiş yılın ağası Adem Dartılmak oldu. Düzoba Ağamız Adem Dartılmak ağalığını ilan ettikten sonra Belediye Başkanımız ve protokol üyeleri ile beraber vatandaşları selamladı.

Şenlik protokol üyelerine, sponsorlarımıza plaket takdimi ve Belediye Başkanımızın teşekkür konuşması ile son buldu.