DSİ VE KARAYOLLARININ İLÇEMİZDE Kİ YATIRIMLARI HIZ KAZANACAK

Kumru Belediye Başkanımız Yusuf Yalçuva; AK Parti Kumru İlçe Başkanı Aydın Çavuş ve İmar ve Şehircilik Müdürü Erdinç Bütün İle Beraber DSİ 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve Karayolları 7. Bölge Müdürü Murat GÖNENLİ’yi ziyaret ettiler.

DSİ’nin ve Karayollarının ilçemizde yapılacak olan yatırımları ile ilgili istişareler de bulundular.

Yapılan görüşmeler neticesinde;

Elekçi deresine bağlantısı olan, Karacalı (Bekaroğlu) ve Akçadere (Kemedoğlu) derelerinin ıslahı ile ilgili projelerde sona gelindi. Çalışmalara kısa sürede başlanacak.

Çatılı mahallemizde bulunan ve Kumru havzasının uzun vade de su ihtiyacını karşılayacak Çatılı Göleti projesinde ise çalışmalar kısa süre de kaldığı yerden devam edecek.

Elekçi deresi ıslah çalışmalarının 2. Etabı proje hazırlık aşamasındadır. Hazır hale geldiği zaman çalışmalar en kısa sürede başlayacak.

Karayolları Bölge Müdürü ile yapılan görüşmede ise;

Kumru-Niksar yolunun kalan etap çalışmalarına, Mart ayının sonunda başlaması planlandı. Karayollarını İlçemizde bulunan diğer güzergâhlarında da bakım onarım iyileştirme ve kaldırım çalışmaları, yaz aylarının başında tüm hızıyla devam edecektir.