TÜRK KIZILAY'DAN KUMRU'YA ANAOKULU

Türkiye Kızılay Derneği Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında “81 İlde 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Kumru ilçemize bir anaokulu yapılması kararı aldı.

MÜJDEYİ BAŞKAN YUSUF YALÇUVA VERDİ

Sosyal medya hesabından müjdeyi veren Belediye Başkanımız Yusuf Yalçuva, “Buradan siz kıymetli hemşehrilerime sevindirici bir projenin müjdesini vermek istiyorum. Türk Kızılay Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar neticesinde Eskiçokdeğirmen Mahallemizde bulunan Eskiçokdeğirmen İlkokulu bahçesine “81 İlde 81 Anaokulu Projesi” kapsamında dört derslikli, bir salon ve bir mutfaktan oluşan Anaokulu inşaa edilecek.

Eskiçokdeğirmen Kızılay Anaokulu projesine öncü olan, Kumru’muz için atılan her türlü olumlu adımda gerek imzası, gerekse fikri olan T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanımız, Kumrulu hemşehrimiz Yunus Arıncı beyefendiye, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık beyefendiye, Türk Kızılay Raportörü Erdoğan Kısacık beyefendiye, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyelerine, Türk Kızılay Kumru Şube Başkanı Suat Evin beyefendiye çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ANAOKULUNDAN ÇEVRE MAHALLELERDE FAYDALANACAK

Dört derslik, bir salon, bir mutfaktan oluşacak olan anaokulunda Eskiçokdeğirmen Mahallemiz çevresinde bulunan toplam sekiz farklı Mahallemizde (Eskiçokdeğirmen, Ortaçokdeğirmen, Ergentürk, Yeniergen, Ağcaalantürk, Yeniakçaalan, Kadıncık ve Ballık Mahalleleri) yaşayan 36-68 ay aralığında öğrenciler eğitim görebilecek.